Ново посегателство срещу Паметника на Съветската армия. В социалните мрежи бяха

...
Ново посегателство срещу Паметника на Съветската армия. В социалните мрежи бяха
Коментари Харесай

Ново нападение над Паметника на Съветската армия, четирима са задържани

Ново посягане против Паметника на Съветската войска. В обществените мрежи бяха публикувани фрагменти на футболни почитатели, които атакуват палатковия лагер на мястото, палят димки и чупят плоча от монумента.

След офанзивата на място са отишли и политици като Мая Манолова и някогашния вътрешен министър Румен Петков.

Късно през нощта в четвъртък в Спешна помощ е получен сигнал за напръскана със спрей жена. Тя е откарана в болница. По информация на NОVA дамата е била пусната след лекарска консултация и разчистване. 

" Тук имаше доста полиция. Казаха, че ще проверяват случая. Ние осъждаме остро тази демонстрация и ще излезем с публична позиция. Едната от дамите е обгазена, а момче е със спукана скула ", съобщи Славчо Крумов, депутат от Политическа партия " Възраждане ".



Част от надписа на монумента е бил строшен с чукове. А на плочите начело е написано: " Искаме български монумент ". Според очевидци нападателите са били към 20-30 души. Те създали димна завеса сред себе си и палатките, за да прикрият дейностите си.



Задържани са четирима мъже, последователи на столичен футболен тим - на 26, 33 и двама на 29 години, единият от които - престъпно проявен, оповестиха от Министерство на вътрешните работи за NOVA. Сигналът е подаден след 23:45 ч. Незабавно към мястото са ориентирани екипи на полицията. По случая са формирани досъдебни производства за кражба и безчинство.

Снимки: Агнес Методиева 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР